Adres Franseplaats 1 6511 VS Nijmegen
Telefoon 024 365 6708 - Mail info@plaats1.com

Locatie

Je vindt Plaats1 in de Commanderie van Sint Jan, een eeuwenoud pand in het centrum van Nijmegen, net buiten de volle drukte. Plaats1 heeft een prachtig terras aan de Franseplaats.

…een unieke plek waar je je, zeker in de zomer, in Frankrijk waant…

citaat Specialbite member

De geschiedenis van de Commanderie begint in de twaalfde eeuw, als klooster en pelgrimshuis. Op de Korenmarkt, gelegen voor de Commanderie, zijn opgravingen gedaan van de bijbehorende kapel en kerkhof. Deze opgravingen zijn vanaf januari 2012 te bezichtigen in dit stadsparkje. Na de dood van de laatste `commandeur ` in 1638, werd de Commanderie achtereenvolgens een hogeschool, kazerne, Waalse kerk en museum.

 

In dit inspirerende gebouw zijn meerdere ambachtelijke bedrijven gevestigd, waaronder stadsbrouwerij de Hemel. De Hemel brouwt verschillende Nijmeegse bieren. Bij Plaats1 en Brouwerscafé de Hemel stromen de karakteristieke Hemelse bieren uit de tap, rechtstreeks vanuit de brouwerij. Op de eerste verdieping van het pand bevindt zich Coffyn, een koffiebranderij en proeverij. Coffyn is een initiatief van Pluryn, die mensen met een handicap ondersteunt bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Op de tweede verdieping kun je genieten van chocoladeworkshops en luxe chocoladewerk van Chocobreak.

Kijk rechtsonder op de pagina voor de routebeschrijving, parkeermogelijkheden en Plaats1 in maps.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van heerlijke nieuwtjes over Plaats1, zoals nieuwe menukaarten en bijzondere aanbiedingen? Meld je dan aan voor de Plaats1 Nieuwsbrief, door je e-mailadres hier in te vullen.


Deel Plaats1 met vrienden!


Routebeschrijving Plaats1

Plaats1 is met auto of taxi te bereiken. Maak voor langer parkeren gebruik van een van de P-garages in het centrum of het OV en wandel verder naar Plaats1. Kijk voor de ligging van Plaats1 en een routebeschrijving op Google maps.